Kejohanan Olahraga tahunan 2011

Air Horn!!

Percutian Di Pantai Penarek

Ramai juagk yang datang.. bakar ayam, bakar sosej, kite bakor je!!.. :P

MY Ride

83's Corolla

Lata Belatan Labour Day 2011

Job Stop Jump Swim Drown VolleyBall Lunch Sleep

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Monday, July 4, 2011

Robot-Robot dalam Transformers

mesti teruja kan bila tengok gambar hero kat atas.. ok sila teruja. penat upload.

Bumblebee antara robot-robot otai dalam cerita transformers. disamping Bumblebee ramai/banyak lagi robot yang menghidupkan Movie transformers sampai digiani oleh seluruh dunia.

Antaranya:

Autobot

Transformers 1
  • Optimus Prime (Peterbilt 379 semi-truck)
  • Bumblebee (Camaro concept)
  • Jazz (Pontiac Solstice)
  • Iron Hide (GMC Topkick)
  • Ratchet (Hummer H2)
transformers 2. Revenge of the Fallen
  • Arcee (Pink Motorcycle)
  • Jetfire (old Jet)
  • Sideswipe (Lamborghini)
  • Jolt (Chevvy Volt)
  • Skid&Mudflap 9The Twin)
transformers 3. Dark of the Moon
  • Dino (Ferrari 458 Italia)
  • Que/Wheeljack (Engineer)
  • Leadfoot
  • Roadbuster
Decepticon

Transformers 1
  • Megatron (decepticon leader)
  • Starscream (F-22 raptor)
  • Barricade (Ford Mustang Saleen)
  • Bonecrusher (Buffalo Armored Vehicle)
  • Frenzy
Transformers 2. Revenge of the Fallen
  • Scorponok (Mechanical Scorpion)
  • The fallen
  • Sideways (audi R8)
  • Ravage (Cat-Looking robot have machine gun)
  • The Doctor (spider who torture witwicky)
  • Wheelie (RC truck- burned eye)
  • Demolisher (Construction vehicle)
  • Devastator ( a Giant robot, construction vehicle joining together)
Transformers 3. Dark of the Moon
  • Soundwave (Satellite)
  • Shockwave (Apache)
  • Laserbeak (the flying one who kill people, assasin)
  • Sentinel Prime

ok, ni lah antara robot2 yang ada sepanjang cerita transformers, mungkin robot2 pelakon pembantu tak disenaraikan. satu lagi, gambar dia kalau nk di upload tu amik masa yang agak lama. so search la kat google ek gambor die. ahha.

selamat membaca

MISI Persatuan Bangsa-Bangsa Bersatu. XD


Assalamualaikum warahmatullahi wa barokatuh...

salam 1 Malaysia, Salam Perdamaian, Salam Bersih v2.0

hari ni dengan x sengaja aku menjadi cikgu praktikum semula. bertempat di SKPBB. Sekolah Kebangsaan Pusat Bukit Besar. sekolah ini terletak tidak jauh daripada bandaraya pesisir air Kuala Terengganu. ok ckup sebagai pengenalan kepada sekolah baru aku. aku rasa dah panjang berjela aku terangkan pasal sekolah baru aku nih.

hari ni dengan perasaan bersemangat aku bangun pukul 5.. siap-siap pakai mandi, pakai baju sume2. then pukul 5.30 dah gerak ke sekolah.. hahaha.. ok tipu, sila lewatkan waktu yg disebutkan selama sejam..

hari ni memang betul2 xde mood nk mula praktikum, fikiran rse ke lain je. mungkin belum beli pen merah yg baru kot. sebabnya mse praktikum yang lepas, habis dakwat pen merah aku wat tande buku murid-murid ( ini adalah pujian secara tak sengaja). huarghhh.!! rasa nak balik T,T

p/s : petang ni rasa2 macam nk pegi beli pen merah lah..

Pen Merah Pen Biru
U Marah I Love U.

demm nostalgia zaman skola rendah. ahha...

Wednesday, May 11, 2011

Salam Takziah Buat Keluarganya

Aku baru dapat berita, seorang sahabat telah meninggal dunia. rapat itu tidaklah, biasa-biasa saja. ternyata ajal menjemput tidak mengira ketika dan usia.

semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

Al-Fatihah

Tuesday, May 3, 2011

Game Of Throne "fear and blood"

Preview Movie berseason yang baru 3 episod. Game Of Throne!. Tonton!

Monday, May 2, 2011

We "Job" | We Stop

Ini yang nak cerita nih. walaupun dah 7 hari post ni aku peram, dah jadi jeruk. haha. percutian (kononnya) ke Lata Belatan.


Signboard (x tulis pun korang sedia maklum kan)


Pintu Masuk ke pusat peranginan dan pelancungan Lata Belatan (fish eye lagi gambar tu, aku rembat kat internet)


The Convoy


K-Pop (x terlibat)


The Swimmer


Photoghrapher (sibuk main air, 3 keping je gambar yang disnap!)


air tejun (nampak tenang sebab photohgrapher dia tenang masa amik gambar nih


Group Photo Sebelum balik!.

sekian...

Sunday, May 1, 2011

Pemburuan Gelaran Juara Masih Terbuka

aku bukan xnak letak badge kelab lain. haha.. tapi dah lead liga M.U then feveret pulak Chelsea, buat apa nk semak-semakkan dengan badge kelab lain kan. wakaka..

Arsenal pon masih mengejar. phew~~

Sunday, April 24, 2011

Tribute to P. Ramlee _Tiada kata sechantek bahasa. By :monoloque


Ini rekodnya Hassan?
Ini dia rekod Hassan yang pertama
Baru sahaja dikeluarkan

naga untuk menentang badak

Biar semuanya tidak bergerak

Biar semuanya tidak berkurang
seperti airnya sungai

Digumpalan awan meliputi bulan
Supaya cinta tetap abadi

tak berdayakah kau?


Tiada kata secantik bahasa
Untuk ku puji adinda
Tiada gambar secantik lukisan

Nak ku tunjuk perasaan


Oh... dinda puspa gemala
Mengharum jiwa
Hmm...
Oh... dinda puspa gemala

Mustika kanda...

Walau musim berubah
Suasana bertukar
Tapi ikatan mesra

Sikit pun takkan longgar

Tiada kata secantik bahasa
Untuk ku puji adinda


Gumpalan awan meliputi semuanya
Ya, lihatlah bagaimana cahayanya telah bertukar

kau adalah sebahagian daripada semuanya ini
tidak akan terpisah daripadanya


karipap.pusing

Come Back

Dengar cerita Torres dah score.!.


Saturday, April 23, 2011

Kereta Otot Amerika (American Muscle Car)

aku sangat minat kereta lama-lama nih. nasib baek filem-filem u.s banyak ketengahkan kereta-kereta macam ni. dengar deruan ekzos pon dah rasa terpukau.. haha.. memang terbaik.. tapi rse-rsenye xde satu pon keta-keta nih yang ekonomi. nak ekonomi, naik kancil lah.. x gitu.. check out! gambar2 nih sume tibai internet je nih.. xde info jugak sebenarnya. x tau nak rujuk kt mana.. lepas ni kalau boleh nk tgk muscle car jepun plak. haha...


Plymouth 72 Barracuda, bukan keta kebal kt Indonesia tuh. x penah tgk dalam filem lagi keta nih. huhu. kalo tengok pun mungkin x perasan


SS Camaro, sure la ada dalam filem. kalo nk tgk, fast and furious, muvi baru2 nih, faster (the rock), nk concept punya pun ada, yellow bumble bee yang comel tu, transformers.


67Impala. Chevy nih sape x perasan kalo dok asyik tengok cerita syirik Supernatural tuh.. haha. aku pon tgk jugak.. (shhh).

sape ade info pasal American Muscle lain-lain mohon sumbangan idea. xpon website yang boleh dibuat rujukan. hahah. selamat hari weekend. terengganu dah x cuti sok.. sob sob

karipap.pusing

Sunday, April 17, 2011

Pameran Seni Psv Semester 3

hari ni hari selasa.. bukan! hari ahad sebenarnya.. kebetulan xde kelas hari nih.. dan kebetulan aku datang maktab pulak. so xde keje dan x sibuk. aku pun berkunjunglah ke pameran seperti tajuk tu.. aku ni bukan tahu sangat pasal lukisan nih. apa saja lukisan yang aku tengok dan rasa cantik, aku cakap la cantik. kalo lukisan tu aku tengok buruk je, then aku x cakap la buruk sebab menjaga perasaan pelukisnye. :p..
memang ternyata lukisann yang dipamirkan ("e" sepatutnya, aku malas nak backspace. lambat pulak nanti) memang cantik-cantik. x salah kalau aku cakap pelukis-pelukis kat maktab nih memang berbakat. tapi perlu diingat, lukisan dan kecantikan adalah subjektif. jikalau kita dengar apa orang menilai sesuatu lukisan, kita akan memahami bagaimana latarbelakangnya serba sedikit. mungkin warna kegemarannya, dan mungkin juga apa yang dilalui didalam kehidupannya sehari-hari. kalau nak tahu lebih lanjut, kne tengok rahsia personaliti melalui bulan kelahiranlah.. ye ye.. insan yang cemerlang ye.. samalah juga bagaimana orang menilai diri seseorang yang lainnya. sangat subjektif melampau. contoh yang sangat baik dan maujud. mari kita lihat komen beberapa individu dari latar belakang yang berlainan kepada seseorang individu yang menjadi bahan kajian. ] individu yang berlainan latarbelakang itu adalah 1. rakan sekelas 2. roomate (tapi bukan rakan sekelas) 3. member 1 batch 4. lain-lain yang kurang berkaitan. ternyata penilaian yang diberikan akan berbeza secara ekstrem. kalo x percaya, sila lakukan ujian yang dicadangkan diatas. sebarang kesulitan sila tanggung sendiri. kalau dapat menaip dalam bilik ekon nih memang best. otak nih separa beku gitu, jadi idea tu xde la cair sangat or beku sampai x keluar langsung.. sedang-sedang molek lah kalau pengantin baru cakap. hahaha.. so gambar pameran ade beberapa ketul aku ambik tadi. kamera 1.3 megapixel nih masih mampu berkhidmat mungkin. nak cari DSLR x mampu lagi lah gamaknya. haha.. kempunan. kalo rajin upload ade la kat belog nih. haha. assalamualaikum karipap.pusing

Thursday, March 3, 2011

Road to Gemas

banyak jalan yang boleh diikuti, jalan benar ada 2, jalan salah ada banyak..

Jerangau-Jabor-bandar MuktafiBillah-LPT (490KM 7H40M)

Jerangau-Jabor-Muadzam-Bandar Tun Abdul Razak (385KM 6H48M)



kalau diikutkan perancangannya petang ni lepas asar memang dah boleh gerak. dan moga-moga tiadalah gangguan kepada perjalanan ini. Road to Gemas nih sebenarnya diaturkan oleh saudara Rahmat Ichigo untuk menghadiri kenduri kahwin kakak kepada kekasih hatinya. apa modus operandi dia bawak ramai-ramai tu aku malas nk tanya. orang dah ajak kite folo je lah.. haha

Sejak keluar dari pagar maktab tadi aku memang ragu-ragu nk ikut ke tak.. nak ikut ke x.. orang kata masih atas pagar lagi keputusannya. (time ni dah keluar dari maktab.) xde motif. haha

senarai ahli rombongan masih belum update. nanti dah update baru aku tulis. siap gambar lagi, tapi post lain lah.. boleh kan.. ..

ok2.. dah nak gerak nih. challow.. tunggu updatenya ya..

KOT Last Day

ehemm

dengan ini diumumkan pemenang keseluruhan adalah

jeng..jeng..jenggggggg..

RUMAH EXORA!!!
diikuti
RUMAH INSPIRA
seterusnya
RUMAH PERSONA
dan
RUMAH PERDANA




wohohoho.. inspira..


bee?? or wasp?


inspirian.. hahahaha


Look like pink panter.. grrrr. memang garang

x nampak pon maskot.. hidden kot


hidden pulak maskot die.. comel2..

p/s keputusan lain tu bukan xnak ditulis, tp series aku x ingatt lepas minum air jagung semalam.. lagipun kalo tulis xtau nama penuh.. hahah.. maklum la.. x official. wakaka

Tuesday, March 1, 2011

Kejohanan Olahraga Tahunan IPG KDRI 2011



Venue: Padang IPG KDRI
Tarikh: 28/februari - 2/Mac 2011
Masa : jam 14oo - jam 1800
Penganjur : PISMP Semester 5 2011




Kejohanan sudah bermula, tapi masih belum tiba penamatnya.



Saksikan kemuncak temasya pada 2/mac/2011