Thursday, July 16, 2009

Apakah Masalah Paling Kerap Menghantui Notebook

notebook adalah perkataan terjemahan daripada perkataan melayu yang bermaksud buku nota. apakan daya setelah di inggeriskan perkataan itu, ia bertukar menjadi komputer riba.. ????

ini dia 11 (sebelas) perkara yang menghantui notebook. walaupun dalam english, tp senang je nak paham.

1. Overheating

symptom : computer crashes, freezes

solution : clean out air vent, put filtered material over the anhilation vent, or update BIOS

2. Slow Hard Drive

symptom : Exessive program load times, slow file transfer

solution :Disk Defragmentation

3. Battery Won't Hold a Charge
symptom : Your notebook runs only a few minutes when unplugged

solution :Battery replacement

4. Need More memory

symptom : Sluggish performance when using multiple application


solution : Upgrade RAM, try a ReadyBost-enabled Usb Drive


5. Hard Drive Failure

symptom : loud clicking sound whenever computer accesses data from the hard drive

solution : Online backup sites, replace hard drive

6. Bad Keyboard
symptom : Missing or loose Keys

solution : Replace keyboard

7. Can't Connect To a Wireless Network
symptom : No internet connection, frequent time-outs while web browsing

solution :make sure wireless is turned on, smarter software tools, make sure router is broadcasting network name (SSID)

8. Stuck Pixels
symptom : Green or red dots on notebooks screen

solution :massage away dead pixels

9. System crash
symptom : Notebook won't Boot up

solution : remove the hard drive and place into an external enclosire, run checkdisk.

10. Virus Or Spyware Infestation
symptom : excessive pop ups, slow downloads

solution : install antispyware program, use free virus scan

11. Outdated Video Drivers
symptom : Garbled or distorted video

solution : Download the latest drivers.


3 ayat-ayat gersang:

haHA...

k R DUde..

Ade gaK POst BArU..

TP...NApe 11(seBElAS)?

huHu

lalalala :D

yang selebihnya lom sempat dimasukkan lg.
ade mslh skit la beb. ahe
tggu la yang selebihnya